Scoala

Școala de parașutism

Curs 2024

Timp rămas pentru a te înscrie :

Zile
Ore
Minute
Înscrierile s-au terminat.

Pentru a sări din avion singur cu parașuta este nevoie de o pregătire specifică și nu în ultimul rând de foarte mult curaj. Dupa o pregătire teoretică care cuprinde cunoștințele necesare pentru a executa saltul urmează o pregătire specifică în care se simulează diverse etape ale saltului.

Primele salturi se vor executa cu deschiderea automată a parașutei. Odată ce cursantul reușește să părăsească avionul într-un stil corect și simulează deschiderea parașutei va sări cu parașuta cu deschidere comandată. Dacă la început parașutistul va deschide imediat după părăsirea avionului odată cu experiența se va deschide parașuta după o cădere liberă mai mult sau mai puțin lungă în funcție și de înălțimea de la care se sare.

Metoda de instuire până la obținerea licenței este după modelul static line. După primirea licenței oferim posibilitatea de a efectua salturi de la 3000 de metri asistate în cădere liberă de către instructori profesioniști.

Previous slide
Next slide

Întrebări frecvente :

Înscrierile se desfășoara în perioada : 22 ianuarie 2023 – 22 februarie 2024

Cursurile se vor ține online sau la Aeroclubul Teritorial Tg.Mureş de pe str. Libertăţii nr. 120 sau alte locații din Tg Mureș în funcție de situație. Ele se vor desfășura în perioada februarie-mai 2023 de 2-3 ori pe săptămână în timpul săptămânii de la orele 17 sau 18 iar în wekend de la ora 08:00 sau 16:00

Pentru a putea parcurge cursurile practice trebuie ca prezenţă fiecărui cursant la cursurile teoretice să fie de minim 75%

Curs teoretic: 180 euro –se plăteşte contravaloarea în lei la curs BNR, într-o singură tranşă înainte de începerea cursurilor teoretice. Plata cursului se va face pe baza contractului de școlarizare în contul bancar specificat în contract.

Vizite medicale: Maxim 100 euro –se plăteşte contravaloarea în lei într-o singură tranşă în cabinetele medicale specializate aflate în Cluj Napoca, București, Timişoara sau Ploieşti. Locaţia se va alege de către cursant (individual) sau organizat de către Aeroclubul Teritorial Tg.Mureş. Detaliile se vor stabilii după începerea cursurilor.

Salt cu paraşuta: 24-26 euro per salt  / contravaloarea în lei – se plăteşte în ziua în care cursantul dorește să efectueze salturi (doar în timpul etapelor de zbor)

Total cheltuieli pt obţinerea licenţei de paraşutist: Aproximativ 800-1000 de euro în funcţie de evoluţia și abilitățile cursantului pe durata a maxim 2 ani.

Documentele vor fi puse la dispoziția cursanților după completarea formularului de înscriere.

  1. Cerere de înscriere (tipizat);
  2. Fișă de înscriere (tipizat);
  3. Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  4. Document de identitate – C.i. (copie)
  5. Adeverință de la medicul de familie. Medicul trebue să specifice pe adeverință (Apt pt Efort fizic sau Clinic Sănătos)

DATE ANTROPOMETRICE

BAIEŢI

FETE

Minim

Maxim

Minim

Maxim

Înălţime (cm)

155

190

155

190

Greutate (kg)

45

100

45

100

Formular de înscriere :

Felicitari !

Formularul de înscriere a fost trimis cu succes iar un membru al echipei noastre te va contacta în curand